online randevu tedavi ücretleri

Anal fissür tedavisi için kullanılan rectoderm krem benzeri ilaç yıllar önce rectogesic adıyla bir ilaç ithal ediliyordu. Pahalı olması ve beklenen düzeyde başarı göstermemesi sebebiyle kullanıcı sayısı azalmış ve zamanla ithalatı durdurulmuştu. Bu açığı gören bir firma rectoderm adıyla piyasaya % 0.4 nitrogliserinli merhem sürdü. Ancak fiyat bu üründe de beklenenden pahalı olarak belirlendi. Aynı merhemin eczanede hazırlanan şekli ( ki daha pahalı olması beklenir) 30-50 TL iken rectoderm fiyatı 92 TL bir diğer sorun da SSK nın ödeme durumudur, rectoderm SGK tarafından karrşılamamaktadır. Bu kadar pahalı olması hastalar açısından rahatsız edici olmaktadır.

Rectoderm Neden Baş Ağrısı Yapar

İçeriğindeki nitro gliserin beyin damarlarında genişleme yapar ve baş ağrısına neden olur, hastaların önemli bir kısmı dayanılmaz baş ağrısı sebebiyle ilacı bırakmak zorunda kalır. Rectoderm de % 0.4 bulunan nitro gliserin % 0.2 olarak hazırlandığında baş ağrısı sorunu tama yakın biter. % 0.2 nitro gliserinli krem Eczacı Demet Sarı tarafından hazırlanıp hastaya gönderilmektedir. Evinizde otururken eczacidemetsari @ gmail.com üzerinden ya da 02122806400 no telefondan sipariş vermeniz halinde kapınıza kadar teslim edilmektedir. % 0.2 rectoderm üretilmemektedir.

Rectogesic Türkiyede Bulunmuyor
Hekim olarak bizde hastalara çözüm üretebilmek amacıyla yaklaşık aynı içeriği eczacılara karışım şeklinde hazırlatarak hastalara reçete ettik ve özellikle çok pahalı ilaç alacak durumu olmayanlara yazmaya devam ediyoruz.

Anal Fissür Tedavisi İçin Rectoderm
Rectoderm krem anal fissür tedavisinde daha çok erken dönem yani ilk birkaç gün içinde % 20-30 hastada kısmi rahatlama sağlayabilir. Ancak kronikleştikten sonra pek etkili olması beklenmez bu sebeple makatınızda çatlak olduğu yönünde şüpheniz varsa en kısa sürede dışkılama alışkanlığınızı düzenlemeli ve tedavi başlamalısınız. Cevap alamadınızsa ısrar etmeden ameliyat yada botox yaptırmalısınız.

IDEA Klinik Anal Fissür Tedavi Merkezi
İlaç biz sağlıkçılar için heyecan verici olsada kötü yönü tedavi için geç kalınmış vakalarda etkisi olmayacağını okudunuz. Üzülmeyin Rectoderm yeterli gelmemesi durumunda idea klinik Anal Fissür Tedavi Merkezi ücretsiz muayene imkanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşmalıdır. Bakırköy yanı sıra Kadıköy, Nişantaşı, Ankara ve İzmir şubeleri ile hizmetinizdedir.

“Rectoderm” Yazısında 171 Yorum

  1. Anal Fissür Doktor says:

    Kronik anal fissürde botox çok ince bir iğne ile spazm yapmış kasa enjekte edilmekte ve o kasın geçici olarak felç edilmesi sağlanmaktadır.Böylece gevşeme ile anal kanal basıncı düşmekte ve kan dolaşımı düzelince yara iyileşmektedir.Bu girişimde felç edilen kas yaklaşık 4 ay sonra tekrar çalışmaya başlamakta ve anatomik bozukluk oluşmamaktadır. Bu açıdan bakıldığında kronik anal fissürde botox tedavisi makat’ın anatomi ve fonksyonel yapısına daha uygun görünmektedir
    Op.Dr.Nizam Kurtdere

  2. Rifat Çekin says:

    Hocam botoks tedavisi nasıl oouyor acaba

  3. hocam acaba vazelin işe yarar mı!?
    bir keze doktor demisti iyi gelir diye o zaman ise yaramadi simdi sizce bu çatlağa iyi gelir mi?
    Op.Dr.Adil Altınsoy(proctoloji)
    Vazelin tedavi etmez gecici sikayetlerini hafif azaltır

  4. hocam
    bu ilaci birakinca agri devam ediyor baska bi alternatifi var mi ? benim ki az bi catlak ama bi turlu kapanmadi. ne yapmam gerekiyor sizce.
    Op.Dr.Adil Altınsoy(proctoloji)
    Uzun süre ilac kullanmıs bırakınca tekrarlıyor diyorsun.Sureklı anla bölgeye ilaç sürmekte ayrı bir sıkıntı.Botox yapılınca 4-6 ay etkiler bu sürede anal bölgeye ilaç sür sıkıntısından kurtulursun.%85 iyileşirsin .

  5. merhaba hocam
    bende çatlak oldugu tespit edildi ama fazla buyuk degil di,doktorumun onerisi ile bu ilaci aldim. bu ilac bitince agrilarimin geçmediğini ve tam iyilesmedigimi anladim tekrar bu ilactan aldim şuan inanilmaz bi kasintim var ve hala tam olarak iyilesmedi ama kapanmak uzere eskisi gibi de değil.bu ilactan bir tane daha alsam gecer mi ? sakincali olurmu sizce ?
    Op.Dr.Adil Altınsoy(proctoloji)
    Uzun süre kullanımı cildi rahatsız etmiş.Beyin damarlarını genişletip başagrısıda yapar.Botox da böyle yan etkiler olmaz.3 kutu biraz fazla

  6. Emrah says:

    Merhabalar,
    Anal fissür için ameliyat için korkularım mevcut tuvaletini tutamama akıntı olması gibi kötü sonuçlar doğurabileceğini inceledim bu konu hakkında yorumunuzu alabilir miyim ?
    Bu arada teşhis yaklaşık 2 yıl önce konuldu dönemsel yürüyememeye kadar ağrıya sebebiyet veriyor.
    ayrıca özel sağlık sigortam yatarak ameliyatları karşılıyor özel sağlık sigortası geçerli midir ve yatarak olarak mı yapıyorsunuz ameliyatı ?
    Teşekkürler.
    Op.Dr.Adil Altınsoy(proctoloji)
    Anal fissür uygun vakalarda botox uyguluyorum.Botox da kas kesilmesi yok.İş gücü kaybı yok.Botox klinikte ayaktan uyguluyoruz.Ameliyatı hastanede sigortan ile olabilir.ufak bir fark alırız

  7. Anal Fissür Doktor says:

    fissürün ilk bulgularından birisidir kaşıntı,akıntıda zaten kaşıntıya neden olur.anüs yapısı deforme olduğu için akıntı olabilir
    Op.Dr.Ergun Aygören

  8. ibrahim says:

    doktora gittim fissür oldugunu söylediler ama garip bi şekilde kaşıntı ve akıntım var fissürden başka bi hastalıgım olabilir mi

  9. Anal Fissür Doktor says:

    hastalığınız fistülmü yoksa fissürmü?eğer fistül ise tekrar ameliyat olmalısınız.fissür ise ikinci defa ameliyat olmanız çok riskli.botoxla tedavi olmanızı öneririm.
    Op.Dr.Adil Altınsoy

  10. Anal Fissür Doktor says:

    Yasin Bey
    tekrar botox uygulanabilir.fakat beslenme ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz.yoksa sürekli nüks eder
    Op.Dr.Atilla Kaya

  11. YASİN says:

    HOCAM BENDE FİSSÜR OLDUĞUNU SÖYLEDİLER. DAHA ÖNCE BİR KEZ BOTOX OLDUM SUAN TEKRAR AĞRILARIM MEVCUT NE YAPMAM GEREKİİYOR

  12. BEYZA says:

    HOCAM İYİ GÜNLER BEN DAHA ÖNCE DEVLET HASTANESİNDE FİSTÜL AMELİYATI OLDUM.FAKAT TEKRARLAMA OLDU TEKRARMI AMELİYAT OLMAM GEREKİYOR ?

  13. Anal Fissür Doktor says:

    Serpil Hanım;
    muayene ile değerlendirip buna karar veririz.anal fissür ve hemoroid bir arada ise öncelikle fissür tedavi edilmeli.çünkü fissür basur şikayetlerinin artmasına neden olur.fissürünüz tedavi edildikten sonra eğer basur şikayetiniz yeterince gerilemezse o zaman hemoroidiniz tedavi edilir.ama hepsinden önemli olan nasıl bir tedavi uygulanacağına muayene ile karar verilir.bu arada makat hastalıklarının tedavi sürecini hızlandımak,korunmak ve nüksü önlemek için beslenme ve tuvalet alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz
    Op.Dr.Seher Şirin

  14. serpil says:

    hocam hem hemoroid hemde makat çatlağının tedavisini aynı anda yaptırmanın bir sakıncası var mıdır ?

  15. Anal Fissür Doktor says:

    sorun yaratmaz sadece başağrısı yapar
    Op.Dr.Ergun Aygören

  16. tarık says:

    Beyin damarlarının genişlemesi baş ağrısına neden olur. burasını bende anladım hocam beyin damarlarının genişlemesi zararlı değil midir baş ağrısı dışında başka sorunlara neden açar mı açmaz mı demek istedim . genel cerrahi hastası iken beyin damar genişlemesinden dolayı beyin cerrahi hastası da olur muyuz demek istedim

  17. tarık says:

    merhaba hocam beyin damarlarını genişletir ve bas ağrısı yapar denmiş beyin damarları genişlemesi zararlı mı zararsız mı zararlı değil midir ?
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Beyin damarlarının genişlemesi baş ağrısına neden olur.

  18. Anal Fissür Doktor says:

    botoxla tedavi olabilirsiniz.bu arada hemoroidde gelişmiş olabilir
    Op.Dr.alirıza Şahap Barlas

  19. Merhaba 2 sene önce 3 ayda 2 ameliyat geçirdim fakat hiç bir faydasını göremedim ameliyattan sonra 1 ay beni rahatlattı sonra yine ayni acılar devam etti hatta meme olmamasına rağmen ameliyattan sonra meme oluştu bazı dönemlerde şişlik yapıyor gece uyku uyuyamaz hallerde oluyorum doktorum tekrar ameliyat yapamayiz dedi ne yapacağımı bilmiyorum

  20. Anonim says:

    Hocam herşeye okdr çok dikkat ediyorumki ama 2 ay oldu iyileşmedi fissür . Okdr taze duruyorki makat bölgem parçakanmş gibi . Nasıl gececek bu . Tavuk g..ötü gibi duruyo afedersiniz. Bu botox yalanmıydı . 2 en fazla 6 haftada iyileşir deniyordu . Çalışmıyorm evdeyim herseye cok dikkat ediyorm ama iyileşmiyo . Bunaldım ya ne yapayım söyleyin sabrım kalmadı .
    Op.Dr.Nizam KURTDERE
    Anal fissürde botox uygulamasında 10 hastadan 1-2 sinde fayda etmeyebilir o zaman ameliyat öneriyoruz.Ancak ameliyatta da iyileşme % 100 değildir.Bazen başka hastalıklarla beraber olabilir,araştırılması lazım.